Türi, Aianduskooli

Turgel, ehem. Gartenbauschule
Pargiga piirnev uhke hoone ülekasvanud elupuude varjus. 1924 valminud koolihoone projekteeris haridusministeeriumi arhitekt – Moskvas elanud Tõnis Mihkelson, kes oskas tuua sisse suursugusemat ajaloohõngulist laadi. Kelpkatusega hele hoone koos värske iluhaljastusega meenutas lausa lossi. Hobuserauakujulise plaaniga krohvitud tellishoonet ilmestavad kartušiga ehitud segmentfrontoon ja murdfrontoon. Peasissepääs on kaunis, lopsaka dekooriga. Hoonet liigendavad liseenid ja karniisid. - Türi Aiamajanduse Ühisgümnaasiumis ja selle järelkäijates asuti juurutama aedlinnalikke haljastusvõtteid (hekid piirdeaedade asemel, iluaiad elamute juures), mis leidsid kasutust üle Eesti. – Praegu algklasside koolihoone.