Sindi, Raekoda

Zintenhof, Rathaus
Zintenhof, Rathaus / Sindi, Raekoda, Herder-Institut Marburg, Bildarchiv, 274884, Foto: Peeter Säre, 2022, CC BY-SA 4.0
Zintenhof, Rathaus / Sindi, Raekoda, Herder-Institut Marburg, Bildarchiv, 274882, Foto: Peeter Säre, 2022, CC BY-SA 4.0
Zintenhof, Rathaus / Sindi, Raekoda, Herder-Institut Marburg, Bildarchiv, 274883, Foto: Peeter Säre, 2022, CC BY-SA 4.0
Asub linna W küljel, Pärnu jõe lähistel.   1921 sai Sindi kalevivabriku asula aleviõigused, 1938 linnaõigused. Raekoja projekteeris 1935 tõenäoliselt arhitekt Ilmar Laasi, projekti allkirjastas insener Joonas Kinnunen. 1937 valmis kahekorruseline silikaattellistest hoone. Kõrge neljatahuline torn, mis rõhutab esindusfunktsiooni, mahutas ka veepaaki. Torni fassaadile kavandatud kell paigaldati alles 2013 president T.-H. Ilvese toetusel. Majas asusid algselt lisaks linnavalitsuse ja volikogu ruumidele Sindi Ühistupank ning kuus korterit. Kavandatud linnaehituslikust ansamblist, kuhu pidi kerkima ka rahvamaja, luteri kirik ja kogudusemaja, valmis ainult raekoda. Eesti 1930. aastate lakoonilise funktsionalismi silmapaistev näide.