Rootsikühla Kühnö saarel, Kihnu tuletorn

Rotziküll auf Insel Kihnu, Leuchtturm
Kihnu saare lõunatipus asuv 28 m kõrgune koonilise kuju, valge kere ja punase laternakupliga tuletorn valmis 1864. Monteeritav malmist tuletorn telliti Inglismaalt Porter & Co tehasest, pöörlev dioptriline valgusaparaat ja laternaruum firmalt Chance & Brothers. Majaka tule nähtavuskaugus oli 11 miili. Tööle hakkas 1865. Samal ajal ehitati majakavahi elamu, saun, ait ja kaev. 1882 ehitati petrooleumiait ja tuletorn viidi petrooleumivalgusele. Tule nähtavuskaugus suurenes 15 miilile. 1960. a-tel viidi elektrivalgusele. Tuletorn on säilitanud oma algse ilme, moderniseeritud on vaid valgusseadmeid. Restaureeritud 2018. Abihoonetest ja rajatistest on säilinud 19. saj rajatud petrooleumiait, kelder, kaevumaja ja tall ning 20. saj II poolel rajatud elamu, generaatorihoone ja saun.