Pärnu, Ärihoone

Pernau, Geschäftsgebäude
Pernau, Geschäftsgebäude / Pärnu, Ärihoone, Herder-Institut Marburg, Bildarchiv, 274586, Foto: Ulrike Nürnberger, 2019, CC BY-SA 4.0
Pernau, Geschäftsgebäude / Pärnu, Ärihoone, Herder-Institut Marburg, Bildarchiv, 274533, Foto: Annegret Buske, 2006, CC BY-SA 4.0
Omapärase arhitektuuriga massiivne tellishoone on ehitatud kahes ehitusjärgus: Rüütli ja Hommiku tänava nurgal asuva varasema ehitusjärgu projekteeris hilisem Riia linnaarhitekt Boris von Bock, kes praktiseeris Pärnus 1895–98. Olemasoleva hoone fassaadiarhitektuuri järgiva Rüütli ja Ringi tänava äärse juurdeehituse projekti allkirjastas linnaarhitekt Hugo von Wolffeldt ja see valmis 1904. Hoone fassaadil on vaheldumisi kasutatud punaseid tellispindu ja hallikaid krohvdetaile. Fassaade ja katusemaastikku liigendavad kolmnurksed erker-viilud ja kaheksatahuliste paviljonidega nurgatornid. Ülemine korrus on vormistatud mezzaninokorrusena, mida kroonib lopsakas gootipärane hammaskaarfriis. Hoone I korrusel suurte vitriinakende taga paiknesid äriruumid, II korrusel hotell ja restoran Bristol. Ka praegu on hoone kasutusel hotellina.