Mihkli, Pastoraat

Sankt Michaelis, Pastorat
Sankt Michaelis, Pastorat/ Mihkli, Pastoraat, Herder-Institut Marburg, Bildarchiv, 274839, Foto: Peeter Säre, 2022
Sankt Michaelis, Pastorat/ Mihkli, Pastoraat, Herder-Institut Marburg, Bildarchiv, 274840, Foto: Peeter Säre, 2022
Sankt Michaelis, Pastorat/ Mihkli, Pastoraat, Herder-Institut Marburg, Bildarchiv, 274841, Foto: Peeter Säre, 2022, CC BY-SA 4.0
Hilisklassitsistlik kivist pastoraadihoone ehitatud 1855–58. Ühekorruseline mahukas, liigendamata hoone krohvitud seinte ja kõrge poolkelpkatusega. Hoone keskteljel klaasitud eeskoda peatrepiga. Fassaadil tugevalt profileeritud räästakarniis ja kuueosaliste akende krohviraamistused. Ruumid paiknevad anfilaadselt, hoone keskel suurem saal. Kõrvalhoonetest on säilinud tall-tõllakuur ja kelder. Hoone ees puuderingiga auhoov, mille keskel betoonist dekoratiivvaas (19. saj lõpp). Väike park on vabakujunduslik.