Lelle, Püha Kolmainu õigeusu kirik

Lelle, Orth. Kirche Hl. Dreifaltigkeit
Lelle, Orth. Kirche Hl. Dreifaltigkeit / Lelle, Püha Kolmainu õigeusu kirik, Wikimedia Commons, Foto: Ivar Leidus 2012, cc_by-sa_3.0
Kogudus asutati 1851, praegune krohvitud kivikirik ehitati 1866–68 taaskasutades Läti Ļaudona (sks Laudohn) kiriku projekti (arhitekt Apollon Edelsohn?).
Pika ristküliku kujulise põhiplaaniga koguduseruumiga liitub O-s pisut kitsam sirge lõpmikuga altariosa ja W-s eendub neljatahuline torn, mille ahtam ülaosa on kaheksatahuline ja lõpeb telkkiivriga. Nelitisel on väike kaheksatahuline telkkiivriga akendeta haritorn. Kiriku põhikehandi ja W-torni ülaosa aknad, uksed ja kellaluugiavad on ümarkaarsed. W-torni horisontaalselt liigendatud keskosas kolm ümarakent. Lisaks W-s paiknevale peauksele on kõrvaluksed pikihoone S- ja N-seinas. Fassaadidel akende ümber lihtne krohvirustika, profileeritud räästakarniisid.
Liigendamata kirikuruumil on laudislagi, lihtne historitsistlik ikonostaas on ehitusaegne.