Paide, Elamu, Tallinna mnt 31, Pesuköök

Weißenstein, Wohnhaus, Tallinna mnt 31, Waschküche
Ühekorruseline kõrge kivist poolkelpkatusega ja voodrilaudisega rõhtpalkelamu Paide vanalinnas, ehitatud 18. sajandi viimasel kümnendil. Hoone otsakülgedel säilinud algupärane püstlaudvooder, räästakarniisid ja avatäited. Esifassaad, sh neljale puidust ümarsambale toetuv kolmnurkfrontooniga portikus, klassitsistlik välisuks, sepishingede ja profileeritud piirdelaudadega aknad, pärineb 19. sajandi algusest. Kivikatus taastati ja portikus restaureeriti 2009-2011. Hoone oli algselt sümmeetrilise põhiplaaniga, ruumid paiknesid keskse mantelkorstna ümber. Viimane ei ole säilinud. Interjööris on säilinud algupärased talalaed ja laudpõrandad, oinasarvhingede ja baroksete lukusiltidega tahveluksed. Hoone juurde kuulub aiakrunt ja kaks rõhtpalkidest kõrvalhoonet – ait-kuur ja pesuköök.