Metsküla, Issanda Templisseviimise õigeusu kirik

Metzküll, Orth. Kirche Zur Darstellung Christi im Tempel
Saaremaa viimane tsaariaja õigeusu kirik valmis 1915 aastal. Graniitsokliga puitkiriku seinad on rõhtpalkidest, vaid kellatorni ülemine osa teostati sõrestikkonstruktsioonis. Põhiplaan esindab 1880 aastatel levinud pikiteljel neljaselt grupeeritud suundhoonet, mille kuupjale keskosale liituvad idas kitsam ja madalam altariruum ning läänes kogudusesaal. Saali suhtes kitsenev läänepartii koosneb külgruumidega kellatornist. Keskosa telkkatuse ja kellatorni telkkiivri tippudes on soklil sibulkuplikesed. Lisaks varikatusega peauksele lääneseinas oli altariruumi põhjaseinas algselt väike preestriuks. Kõik aknaavad ja kellaluugid on juugendlikult trapetsiaalse ülaosaga. Fassaadi katab rõhtlaudis.   Interjööris on palkidest seinapinnad viimistlemata, rõhtsaid lagesid katab voodrilaud, põrandad laudkattega.Lihtne ikonostaas on algne, tornikell 1931.